Saikou no Jinsei no Owarikata

28 Ocak 2013 Pazartesi

Udon

Udon / うどん


Udon, Japon mutfağında buğday unundan yapılan bir tür erişte.


Udon Eriştesi için Malzemeler
Buğday unu
Tuz
Su

Yapılışı: Yaklaşık bir bardak suya bir yemek kaşığı tuz katın. 2,5 bardak unu bir kaseye koyun. Suyu yavaşça üzerine dökün. Elinizle karışımı iyice yoğurun. Pürüzsüzleşene kadar 10 dakika devam edin. Hamuru streç film ile sarıp ezip ince bir tabaka haline getirin. Birkaç saat dinlendirin. Açıp üzerine un serperek merdane ile iyice inceltin. Hamuru katlayıp birer santim olarak dik şekilde kesin. Birbirine yapışmaması için biraz un serpin. Hazır! (Ev yapımı udon eriştelerin çabuk pişirilmesi gerekir.)






Bukkake Udon / ぶっかけうどん

Malzemeler

4 porsiyon udon erişte
Sos için: Yarım bardak soya sosu, dashi sebze çorbası suyu, 3 yemek kaşığı mirin
4 yemek kaşığı katsuobushi (kuru palamut taneleri)


Bukkake Udon Yapılışı (İngilizce)






çeviri ve düzenleme: ThundeR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder