Saikou no Jinsei no Owarikata

10 Şubat 2013 Pazar

Nabe

Nabe / 鍋

Nabe, sıcak bir yemek olarak kış mevsiminde tercih edilen bol
sebzeli bir Japon yemeği.
Nabe'nin birçok çeşidi var ve aynı zamanda "tek çanak"
anlamına geliyor.
Tüm sebzeleri tek tencerede pişiriyorsunuz.


Nabe için malzemeler:
Marul
maydanoz
Soğan
tofu (tercihen)
tavuk
karides (tercihen)
yaklaşık 1,5 su bardağı su
1 yemek kaşık soya sosu
sake
tuz



Yapılışı: Su, tuz, soya sosu, sakeyi karıştırıp
sebze suyu elde edilir. Tencereye koyulup et ürünleri
eklenerek kaynatmaya başlanır.
Köpüklendiğinde üzerinden alınarak, sebzeler de eklenir.
10 dakika daha kaynatılır ve hazır.




Yapılış Videosu - İngilizce (Video by runnyrunny999)

çeviri ve düzenleme: ThundeR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder